zaterdag 7 februari 2015

Zin in lekkere Toffee? Maak deze Toffe Choc Fee's!

Oke, je hebt zin in iets lekkers. Iets zoets, iets zachts, iets van chocola.... Iets dat smelt in je mond... Ho. Hoooo! Niet meteen naar de kast rennen. En ook niet naar de winkel!

Het is beter voor je om lekker én gezonder snoep te eten, in plaats van de klant en klare chocoladerepen met enorm veel kcal en weinig voedingsstoffen. Bij Girlslove2run vond ik een recept dat ik een beetje heb aangepast.


Onderstaande ingrediënten heb je vast wel in huis. Mocht je geen Ghee of Kokosolie hebben, neem dan olijfolie daarvoor in de plaats.

Daar gaan we. Dit heb je nodig:




3 el ghee* of kokosolie**
4 el pindakaas
2 el honing
2 el agavesiroop***
1 el cacaopoeder

Zo maak je het:
Meng al het plakspul door elkaar.  Even blenden. Klaar. Zo simpel is het.

Schep de helft het mengsel in vormpjes, meng de cacoapoeder door de andere helft en doe ook in vormpjes.
Zet 1 uur in de vriezer want dan zijn deze overheerlijke, supergezonde Toffe Choc Fee's klaar.
En smullen maar.

Als je geen vormpjes voor handen hebt; schep dan alles in een bakje, zet in de vriezer en snij dan in blokjes of andere vormen die je leuk vind.
Eh...als ze niet allemaal op zijn gegaan (wat ik betwijfel, maar vooruit), bewaar ze dan wel in de koelkast!

* Ghee is geklaarde boter en komt uit de Ayurvedische Voedingsleer. Het is 'echte' boter waar het water uit is gekookt en je dus echt alleen het vet overhoud. Je hebt ook Ghee van palmolie.
** Kokosolie is ook te koop bij de natuurvoedingswinkel en te verkrijgen in 2 varianten: die met kokossmaak en die zonder kokossmaak. Als je niet wilt dat jouw Toffe Choc Fee's naar kokos smaken, neem dan de bewerkte versie (zonder kokossmaak dus).
*** Als je geen agavesiroop hebt, kun je ook nog 2 el honing gebruiken.

Have fun while eating these delicious creatures!
Vivian

Geen opmerkingen: