vrijdag 18 augustus 2017

Alcoholvrije Cocktail: Nina Colada





Alcohol kan heel lekker zijn. Een glaasje wijn, een biertje, een cocktail, het is er in alle soorten en maten. Alcohol kan je een ontspannen gevoel geven, het kan je zorgen wat doen vergeten en soms is het regelrecht gewoon gezellig.
De andere kant van de medaille ziet er iets anders uit. Alcohol bevat veel lege calorieën (dus je wordt er snel dik van). Ook remt het je wilskracht (ach, nog eentje kan geen kwaad en me ook nog maar een bitterbal), het kan je overmoedig maken (ik kan heus nog wel rijden) en het kan je ook dingen die je hebt gedaan die avond doen vergeten (schuld- en schaamtegevoelens de dag erna).


Een gezond alcoholgebruik bestaat eigenlijk niet, maar er is een gedoog hoeveelheid van 1 glas per dag voor vrouwen, en 2 glazen voor mannen.




Het is vakantietijd, jammer dat het goede weer ontbreekt, en dan is een speciaal drankje af en toe best lekker; en die bestaan ook zonder alcohol! Wat dacht je van een Nina Colada? Of een Virgin Mary?


Afbeeldingsresultaat voor limoen
Afbeeldingsresultaat voor ananasAfbeeldingsresultaat voor kokosmelk
Vandaag de Nina Colada! Waan je op het strand met zon, zee en zand met dit overheerlijke gezondere drankje.



Wat heb je nodig voor 2 glazen:
gedroogd kokosrasp
1/2 limoen nog eens door de helft gesneden; in elk stukje een inkeping maken tot bijna aan de schil
3 schijven verse ananas van schil en hart ontdaan, in stukken. Of 4 schijven uit blik (op eigen sap)
sap van de andere helft van de limoen
150 ml koud water
1 koffiekopje ijsklontjes
250 ml kokosmelk bv Fairtrade


Hoe maak je dit:
Zet alle ingrediënten in de koelkast, behalve de ijsklontjes; die laat je in de vriezer zitten.
Neem 2 hoge glazen. Bevochtig de rand door de kwart limoen met de inkeping op het glas te zetten en de limoen 360º rond te draaien. Zorg dat het goed vochtig wordt overal.
Strooi een laag kokosrasp op een bordje, draai het glas om en druk het voorzichtig in de kokosrasp.
Zet in de koelkast.
Doe de ananas in de blender en meng met het limoensap en het koude water.
Schenk de gekoelde kokosmelk erbij en blend 10 seconden.
Neem de glazen uit de koelkast en schenk het drankje in de glazen tot ca. 2 cm onder de rand.
Voeg nu de ijsklontjes toe.
Lekker!


Mocktail groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: