vrijdag 18 augustus 2017

Alcoholvrije Cocktail; Virgin Mary

Een gezond alcoholgebruik bestaat eigenlijk niet, maar er is een gedoog hoeveelheid van 1 glas per dag voor vrouwen, en 2 glazen voor mannen.


Alcohol kan heel lekker zijn. Een glaasje wijn, een biertje, een cocktail, het is er in alle soorten en maten. Alcohol kan je een ontspannen gevoel geven, het kan je zorgen wat doen vergeten en soms is het regelrecht gewoon gezellig.
De andere kant van de medaille ziet er iets anders uit. Alcohol bevat veel lege calorieën (dus je wordt er snel dik van). Ook remt het je wilskracht (ach, nog eentje kan geen kwaad en me ook nog maar een bitterbal), het kan je overmoedig maken (ik kan heus nog wel rijden) en het kan je ook dingen die je hebt gedaan die avond doen vergeten (schuld- en schaamtegevoelens de dag erna).


Het is vakantietijd, jammer dat het goede weer ontbreekt, en dan is een speciaal drankje af en toe best lekker; en die bestaan ook zonder alcohol! Wat dacht je van een Nina Colada? Of deze Virgin Mary? De komende dagen zet ik wat lekkere, alcoholvrije drankjes op dit blog die ook nog minder suiker bevatten dan de reeds bestaande varianten. Een alcoholvrije cocktail wordt ook wel een Mocktail genoemd ☺.


Vandaag de Virgin Mary!


Afbeeldingsresultaat voor limoenAfbeeldingsresultaat voor selderij 


Wat heb je nodig voor 2 glazen:
500 gram rijpe, geurige, rode tomaten (of 4 dl. kant en klaar tomatensap, of dit recept van zelfgemaakt tomatensap)
1 stengel bleekselderij
sap van 2 limoenen
6 druppels Worcestershiresaus
snufje gekruid zeezout
vers gemalen peper
 Tabascosaus naar smaak
 2 stengels bleekselderij om te roeren


Hoe maak je dit:
Snij de tomaten in 4 stukken en druk ze langzaam door de sapcentrifuge of slowjuicer, als je vers tomatensap wilt vol met vitamines en mineralen dat je meteen gaat opdrinken.
Als je het tomatensap wilt bewaren tot een later tijdstip bv een paar dagen in de koelkast of invriezen, dan raad ik je het recept aan van zelfgemaakt tomatensap.
Als je daar allemaal geen tijd of geen zin voor hebt, dan kun je natuurlijk ook tomatensap gebruiken uit een pak.
Voeg de stengel bleekselderij toe. Je kunt ook een blender gebruiken, en daarna het sapje zeven.
Schenk in 2 hoge glazen.
Pers de limoenen uit en verdeel het sap over de glazen.
Doe in elk glas de 3 druppels Worcestershiresaus.
Voeg het zeezout en de peper toe.
Nu de tabasco nog erbij. Pas op! Dit goedje smaakt heel heet, dus voeg bv 4 druppels per glas toe en proef eerst, voordat je er nog eens 2 of meer druppels bij doet.
Zet in elk glas een stengel bleekselderij en roer.
Serveer koel.
Mmmmm... van Mary!


Mocktailgroetjes,


Vivian Dassen

Geen opmerkingen: