vrijdag 18 augustus 2017

Mocktail: Alcoholvrije Sangria

Op vakantie in Spanje krijg je natuurlijk Sangria in overvloed op terrasjes en in restaurants. Deze bevat helaas veel suiker en ook veel alcohol.


Een glaasje op zijn tijd is niet erg natuurlijk, vooral op vakantie, maar eenmaal weer thuis zijn overheerlijke alcoholvrije drankjes meer dan welkom!


Dit recept stond in een Engels food magazine (vraag me niet welk) dat ik over had geschreven. Het kladje kwam ik gister weer tegen en uiteraard wil ik dit gaan maken voor vanavond!
Gerelateerde afbeelding
Afbeeldingsresultaat voor zacht fruitAfbeeldingsresultaat voor spa marie henriette

Voor 1 liter Virgin Sangria:
2 zakjes kaneelthee
2 kaneelstokjes 
400 ml cranberrysap
100 ml vers sinaasappelsap
200 gr zacht fruit (rijpe perziken, aardbeien, frambozen, rode bessen, etc)
schijfjes sinaasappel
schijfjes limoen
schijfjes citroen
zacht bruisend bronwater (bv Spa Marie Henriette)
evt 1 tl honing of speltsiroop
ijsklontjes


Hoe maak je dit:
Doe ca 1/2 liter water in de waterkoker, of breng aan de kook in een fluitketeltje als je dat leuker vind ☺.
Schenk 400 ml in bv een maatbeker.
Hang de theezakjes in het water en doe de kaneelstokjes erbij. Laat dit een paar minuten trekken.
Pers ondertussen 2 sinaasappels uit voor het verse sinaasappelsap.
Haal de theezakjes uit het water; laat de kaneelstokjes zitten.
Als je het graag zoeter wilt, is dit het moment om de honing/siroop erbij te doen.
Laat afkoelen.
Schenk over in een mooie sapkan of in een karaf.
Doe nu het cranberrysap en het verse sinaasappelsap erbij, en de schijfjes fruit.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Doe nu pas de rest van het fruit erbij.
Vul de karaf verder tot aan de rand met het bruisende water en de ijsklontjes.

¡salud! groetjes,
Vivian Dassen


p.s. als je in de overgang bent, kies dan voor fruitthee en een takje rozemarijn om te laten trekken. Kaneel verwarmd nogal, zie je. De rozemarijn haal je eruit voordat je de thee in de koelkast zet ;-).


Geen opmerkingen: