woensdag 7 november 2012

Paprika Salsa

Soms heb je 's avonds wel eens trek in iets hartigs. Je probeert een handje chips, maar dat is het niet. Daarna een handje pinda's, maar dat is het ook niet. Een paar zoute koekjes dan. Hmmm. Nee. Ook niet. Ondertussen heb je al zeker 500 kcal verorbert en nog steeds is je hartige bui niet bevredigd. Door de smaakmakers in de chips zal en moet die hele zak leeg. Maar het blijft knagen, dus je gaat met een rotgevoel naar bed.
Deze salsa is uitermate geschikt als dipsausje bij stukjes bleekselderij, schijfjes komkommer, stukjes wortel, partjes tomaat, oftewel; een heerlijk bakje rauwkost. Rauwkost zit boordevol vitamines, mineralen en vezels. Het bevat bijna geen kcal en het is lekker knapperig. Het vult behoorlijk en door onderstaande salsa krijgt het een lekkere 'bite'.

De salsa heb je in in 5 minuten gemaakt, maar de smaken moeten even 'blenden'. Als je daarna dus op je gemak de rauwkost snijdt, kun je meteen aanvallen. 

3 rode paprika’s in stukjes gesneden
1 groene paprika in stukjes
1 bosuitje in stukjes
3 roma tomaten in vieren gesneden (je kunt elke tomaat nemen die je maar wilt, maar deze smaken gewoon verrukkelijk)
3 el vers limoensap
1 el olijfolie
Versgemalen peper

Hak de paprika’s, het uitje en de tomaten fijn in de keukenmachine, maar maak er geen puree van. Doe het mengsel in een kom, voeg limoensap en olijfolie toe. Breng de paprika salsa op smaak met peper en laat minstens 15 minuten staan om de smaken te laten inwerken. Ca. 5 dl en ca. 1 week afgesloten houdbaar in de koelkast.

Deze salsa is o.a. te gebruiken als:

Geen opmerkingen: