zaterdag 3 oktober 2015

All Hallows Eve ....Oftewel Halloween!


Oktober...de maand van Halloween. In Amerika is Halloween razend populair. Maar wist je dat dit feest oorspronkelijk van de Kelten komt? De Kelten zaten voornamelijk in Ierland en Schotland. Na de clearing in Schotland, in de 19e eeuw, zijn veel Schotten naar Amerika vertrokken en hebben dit feest meegenomen.

Op 31 oktober vierden ze het einde van de oogsttijd en op 1 november begon de winter. 31 oktober heette All Hallows Eve,  de avond voor Allerheiligen.  In sommige religies wordt dit feest onder naam Samhain gevierd.

Er gaat ook een verhaal de rondte dat men op 31 oktober zich verkleedde als geest, zodat de geesten die op 1 november werden herdacht niet terug zouden komen om een lichaam te stelen. Als ze zelf uitzagen als een geest, zou dat niet gebeuren.


Hoe het ook was, hoe het ook zij, het is een leuk en gezellig feest en over het algemeen hebben de mensen veel plezier. En daar gaat het om.
De kids bellen aan voor Trick or Treat (geef me een snoepje of ik doe een enge truc!) en men geeft allerlei lekkers in de vorm van snoep, cake en andere zoetigheden.

Zelf heb ik een paar leuke recepten op het blog staan om Halloween een beetje gezonder te laten verlopen. Ze zijn leuk en lekker tegelijk! Check it out:

heerlijke herfst pompoenmuffins
Frietje Speciaal

Op de site van Planet Fem  vond ik onderstaande snacks. Hartstikke leuk toch?
Het proberen waard, want het maakt Halloween een stuk gezonder!

 

Geen opmerkingen: