zaterdag 18 juni 2016

Versnapering van De Achterste Voren Dag; Heerlijk Hartige Geitenkaas Koekjes!

Vandaag voel ik me een beetje Pipi Langkous en heb ik zin om alles achterste voren te doen. Dan begin je met een heerlijke versnapering natuurlijk, daarna diner, huis aan de kant, leuke dingen doen en als laatste het ontbijt.

De versnapering van deze Achterste Voren Dag zijn zalige Geitenkaas Koekjes!



Wat heb je nodig:
200 gr volkoren meel
1/2 dl water
1,5 tl Herbamare
125 gr geraspte Geitenkaas
100 gr echte boter of Ghee*
1 teentje knoflook
3 blaadjes gekneusde basilicum
zonnebloem- of pijnboompitten


Hoe maak je deze heerlijke schepsels:
Zet de oven op 200 ºC.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe het meel, de herbamare, knoflook, basilicum en water in een kom en kneed door elkaar. (werkt ook nog anti-stress).
Voeg de boter of Ghee toe en kneed weer.
Doe nu de kaas erbij en kneed tot een bal.
Maak balletjes van het deeg en duw ze plat je vlakke hand.
Strooi de pitten erover en leg alle koekjes op de bakplaat.
Zet ca. 15-18 minuten in de oven.
Mmmmm.... klaar is je achterste-voren-dag-versnapering!

Heerlijk om zo op te peuzelen, maar zeker ook bij zelfgemaakte soep!

* Ghee:
Ondanks alle goede eigenschappen van roomboter, is er een product, gemaakt van roomboter, dat nog beter is dan de roomboter zelf. Dat is ghee. Ghee ofwel geklaarde boter neemt alle voordelen van de roomboter over, maar niet de nadelen. Over de nadelen lees je verderop. Ghee is dus een zuiver en gezond alternatief voor roomboter.
Ghee wordt steeds bekender in de westerse wereld, maar er zijn nog steeds veel mensen die niet weten wat het is. Terwijl in het oosten ghee heel bekend is en al eeuwenlang wordt gebruikt, onder andere als bakvet.
Wat is ghee? Ghee is geklaarde boter, dat betekent dat de eiwitten zoals caseïne, lactose (melksuiker) en andere bestanddelen uit de boter zijn verwijderd. Ghee is zuiver, zacht van smaak en geschikt om verhit te worden. Bij hoge verhitting komen er geen schadelijke stoffen vrij. Dus ideaal voor bakken, braden en zelfs frituren. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van roomboter. Op laag vuur bakken in roomboter kan ook. Maar als je roomboter sterk verhit, ontstaat er rook en je pan of koekenpan kleurt zwart. Dat gebeurt niet met ghee.
Bovendien is ghee erg smaakvol en het versterkt de smaak van kruiden en specerijen. Ghee kun je lang bewaren, zelfs buiten de koelkast. Zorg ervoor dat je een luchtdichte pot gebruikt om oxidatie te voorkomen en gebruik altijd een schone lepel. Ghee is verkrijgbaar bij diverse natuurwinkels, maar je kunt het ook zelf maken.
Bron: www.delevensstijl.nl

Achterste-voren-groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: