woensdag 1 juni 2016

Verrukkelijke Gezonde Avocado Taart met een Zalige Bodem

Je hebt zin in iets lekkers. Iets dat je zoetbehoefte stilt. Iets om je vingers bij af te likken. Maar het moet wel gezond zijn....
Moeilijk?
Welnee, je maakt dan gewoon deze overheerlijke zalige Avocadotaart gemaakt van rauwe avocado's.

Deze taart is bedoeld voor ca. 8 personen, maar ik vond hem machtig door de heerlijke bodem, dus je kunt er gerust met 10-12 personen van eten.

        
  • 150 gram verse dadels *
  • 150 gr paranoten, pecan noten, amandelen, hazelnoten; rauw en ongezouten
  • 2 theelepels kokosolie, gesmolten (in bv de magnetron ca. 20 seconden)
  • 50 gram kokosvlokken

  • Wat heb je nodig voor de vulling van deze zalige rauwe avocadotaart:
  • 3 heel rijpe avocado’s
  • 200 gr Biogarde Stand, naturel
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 gr biologische Speltstroop **
  • 150 gr kokosolie, gesmolten
  • ¼ theelepel vanille extract

  • Zo maak je deze heerlijke avocadotaart:

    Neem een ronde springvorm (ongeveer 22 cm).
    Mix de noten, dadels, kokos en kokosolie tot een kruimelig mengsel.
    Stort het mengsel in de springvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel.
    Zet de bodem minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.


    Snij de avocado's in de lengte door midden. Let op, er zit een dikke druppelvormige pit in het midden. Lepel de helften van de avocado's leeg. De pit laat dan vanzelf los.
    Mix het avocado vruchtvlees samen met het citroensap, de biogarde, de speltstroop, gesmolten kokosolie en vanille extract tot een smeuïge textuur.
    Haal je bodem uit de vriezer en spatel de vulling bovenop het noten-dadelmengsel in de springvorm. Zet 1-2 uurtjes in de vriezer.
    Verwijder voorzichtig de springvorm en verdeel de taart in 8-12 stukjes.

    * verse dadels:
    dit is een voorbeeld van verse dadels (o.a. bij de Plus): het zijn dus niet die kleverige gesuikerde dadels in de witte verpakking met doorzichtige folie. Let op; dadels verhogen je bloedsuikerspiegel.

    ** biologische Speltstroop:
    Speltstroop is
    • biologisch
    • plantaardig
    • natuurlijk (niet geraffineerd)
    • zonder toegevoegde suikers
    • beïnvloedt de bloedsuikerspiegel nauwelijks
    • bevat veel mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor
    • lactose vrij
    • geschikt voor vegetariërs en veganisten
    • heerlijk zoet en heeft het de karakteristieke smaak van spelt.

    Gezonde groetjes,
    Vivian Dassen

    Geen opmerkingen: