vrijdag 3 juni 2016

Hartige Cake met Couscous, Prei en Geitenkaas

Bij het woord cake denk ik vooral aan zoet. Maar waarom zou cake altijd zoet moeten smaken? Deze hartige cake van Couscous met prei en geitenkaas smaakt gewoon zalig bij een bord courgette- of pompoensoep, of als bijgerecht bij bv gestoomde zalm en een lekkere salade.



Wat heb je nodig voor deze heerlijke hartige cake?
Eigenlijk zijn dat slechts 3 ingrediënten die je hoeft aan te kopen, de andere heb je vast wel in huis:
* 300 gr couscous
* 1 spier prei, in ringen
* 200 gr harde geitenkaas, geraspt
* 2 tl kokosolie
* 1 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* gemalen zwarte peper
* eventueel zout of kruidig zeezout



Hoe maak je deze genotvolle cake:
Strooi de couscous in een ketel. Voeg 4,5 dl. kokend water toe en laat ca. 10 minuten rusten met de deksel erop.
Verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan van ca. 23 cm doorsnee. Doe de prei, tijm en rozemarijn erbij en wok dit 4-5 minuten.
Schep de prei uit de pan en roer door de couscous.
Doe nu de geitenkaas erbij,  de peper en eventueel
het zout, en roer goed door elkaar.
Smelt de andere tl kokosolie in de pan waar je de prei in wokte en stort het couscousmengsel erin. Druk stevig aan met bv de bolle kant van een lepel.
Bak deze 15 minuten op een laag vuurtje totdat de onderkant krokant en goudbruin is.
Laat de cake op een bord glijden, keer hem om en doe terug in de pan.
Bak nog 5-8 minuutjes op een laag vuur.
Haal uit de pan en snij in puntjes.
Ahhhh....verrukkelijk!

In plaats van prei kun je ook spinazie, courgette, aubergine gebruiken. Uiteraard kun je ook knoflook en uien toevoegen. Maak deze hartige cake helemaal naar jouw smaak!

Gezonde groetjes,
Vivian

Geen opmerkingen: