dinsdag 28 juni 2016

Snel gezonde lunch? Pita Pizza!


Je kent het wel; je bent klaar met een maaltijd en er blijft wat over, bv groenten. Zonde om weg te gooien, dus wordt het bewaard in de koelkast....om het een paar dagen later alsnog weg te gooien. Jammer en niet nodig!

De Pita Pizza is een overheerlijke gemakkelijk te maken ovengerecht voor momenten dat je weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten. En het allerleukste is; je kunt hem beleggen met bijna alle groenten die je over hebt van gister en eergisteren!



Voor 2 personen heb je nodig voor een lekker lunchgerecht:
2 volkoren pita broodjes
2 el ketchup bv deze of tomatensaus bv deze verse zalige basis saus voor pasta.
Allerlei basis groenten die je over hebt; tomaten, gegrilde aubergines of courgette, gestoomde broccoli - of bloemkoolroosjes, gestoomde wortelschijfjes.
Verse kruiden
1/2 bolletje mozzarella
Allerlei topping groenten; komkommer, allerlei sla soorten, tomaat, avocado.

Hoe maak je dit:
Zet de oven op 180ºC.
Smeer 1 kant van de pitabroodjes in met de ketchup of tomatensaus
Beleg met alle left-over groenten die je maar lekker vind.
Zet in de oven voor ongeveer 5-6 minuten.
Nu de kruiden erover en de topping groenten.
Mmm...heerlijk!

 
Gezonde left-over groetjes, Vivian Dassen

Geen opmerkingen: