woensdag 8 juni 2016

Vrolijke Mozzarella Tortilla met Rauwe Groenten en Basilicum... Delizioso!

Ahhh deze vrolijk belegde tortilla doet je het water toch in de mond lopen. Lekker gezond met veel rauwkost en ook nog heel erg yummie.
En het is ook nog zo eenvoudig om te maken. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch goede voedingsstoffen wilt binnenkrijgen. Met het Italiaanse kaasje op een Mexicaanse ondergrond waan je je toch al op vakantie!



Wat heb je nodig voor 1 persoon:
1 volkoren tortilla
1/2 bolletje mozzarella of 60 gr geitenkaas
1 hand (krul)sla, fijn gesneden
1 roma of tros tomaat in fijne partjes
stukje komkommer in dunne schijfjes
1/2 gele paprika in smalle reepjes
1 el (rode) ui
1 blaadje verse basilicum
een snufje Herbamare

Hoe maak je dit:
Leg de tortilla in een droge, warme koekenpan.
Temper het vuur.
Laat de tortilla in ca. 30 seconden warm en zacht worden en draai hem om.
Verdeel de mozzarella over de tortilla en leg een deksel op de pan.
Laat in ca. 2 minuten de mozzarella smelten.
Haal uit de pan en laat op een bord glijden.
Doe nu de sla erop, de tomaten, de komkommer, paprika en de ui.
Trek het blaadje basilicum in stukjes en strooi erover heen.
En dan de snuf heerlijke Herbamare.
Mmmm.... squisito dilettevole!  (hemels lekker)

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: