maandag 12 augustus 2013

Tapas...... Melanzane alla Parmigiana

Dit is Aubergine met Parmezaanse Kaas.

Aubergines kun je lekker grillen of bbq-en. Snij de aubergine dan in dunne plakken in de lengte of de breedte en bestrooi rijkelijk met (zee)zout. Laat 20 minuten staan en spoel het zout eraf. Dep de aubergine droog en leg op de grill of bbq, ca. 4 minuten aan elke kant.
Heb je daarna nog over? Onderstaand gerecht is perfect als tapas voor het opmaken van de restjes. Het enige wat je extra nodig hebt is zelfgemaakte tomatensaus, wat mozzarella en Parmezaanse kaas.

Klik voor een swingend nummer tijdens het bereiden op het filmpje, helemaal onderaan.






Tomatensaus:
Deze maak je uiteraard zelf door 1 el olijfolie te warmen, een gesnipperde ui toe te voegen, een teentje knoflook erbij en tenslotte wat gepelde tomaten in blik, of verse tomaten.
Roer lekker alles door zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Deze saus kun je gerust een dag eerder maken.

De Aubergine:
Leg een laagje van de gegrilde aubergine in een zodanig formaat ovenschaal dat de bodem bedekt is. Schep er van je zelfgemaakte tomatensaus overheen. Bestrooi met een dun laagje Parmezaanse kaas en leg er een paar dunne plakken mozzarella op. Nu nog wat basilicum erover strooien. Dit kan verse zijn, maar gedroogde is ook goed. Zet de schaal nu ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer met bijvoorbeeld volkoren brood.

Buen Gusto!








Geen opmerkingen: