woensdag 9 januari 2013

Broccoli met Pittige Sinaasappelsaus


Zaterdag 28 januari 2017:


Het is maan in waterman, en ook nog nieuwe maan. Waterman is een luchtteken. Op een Waterman-luchtdag kun je het beste zuinig met vet zijn en bloemige groenten eten, zoals bloemkool, broccoli, linzen, peulvruchten, etc.
Let vandaag goed op je lymfen door te scrubben, voldoende water en kruidenthee te drinken.


Aangezien het nieuwe maan is, zou een sapjesdag heel goed zijn voor je. Maar aangezien we vandaag pas beginnen met deze voedingswijze lijkt het me verstandiger om iets minder hard van stapel te lopen en te kiezen voor gezonder eten met bloemige groenten, niet te snoepen, zuinig te zijn met koffie, en alcohol achter wege te laten.


Dit heerlijke, eenvoudige, snel-klaarrecept (in 15 minuten! ), is een gezond groentegerecht waarmee je je broodnodige voedingsstoffen binnenkrijgt; broccoli bevat bijna alle vitamines, Kalium, Calcium, Fosfor, Magnesium, IJzer en Jodium. En wist je dat Broccoli op nr. 1 staat van de meest gezonde groenten? De sinaasappel bevat megaveel vitamine C, dus je krijgt een boost voor je afweersysteem. 

Als je meer wilt weten over Superfood Broccoli, klik dan hier.




Nodig:

    800 g broccoli
    1/2 rode peper
    1 teentje knoflook
    2 dl vers geperst sinaasappelsap
    2 theelepel geraspte sinaasappelschil
    2 theelepel (honing) mosterd
    4 theelepels maïzena


Zo maak je het:
  Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  Snijd de knoflook fijn. Voor het snijden van de peper raad ik je aan plastic handschoenen aan te trekken. Snij de peper in hele kleine stukjes.
  Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
  Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  Kook de saus al roerend een minuut door.
  Giet de broccoli af en schep het sausje er door.
Tip voor onze jonge eters: verdeel de ingrediënten voor de saus in twee pannetjes en maak 1 sausje met de rode peper voor jezelf en 1 sausje zonder ;-). 


Lekker met een stukje zalm uit de oven, of een Bik Mak (zie in dit bericht) of een vegetarische schijf gekocht (of gemaakt van peulvruchten), of falafel (gemaakt van kikkererwten).



Geen opmerkingen: