dinsdag 8 januari 2013

Zalm gegarneerd met Superfood Sinaasappels en Amandelen

Deze maand staat in het teken van de Sinaasappel. Sinaasappels staan bekend als Superfood. Maar waarom eigenlijk? Nou, omdat ze ontstekingen remmen, de kans op maagkanker verkleinen en nog veel meer goede dingen doen. Lees hier meer.

Nodig:

4 stukken zalm, vers of diepgevroren; samen 500 gram
4 sinaasappels
2 eetlepels gepelde amandelen 
enkele takjes bieslook
dille
peper



Zo maak je het:

 
Rasp de schil van één sinaasappel.
Bestrooi de vleeskant van de zalm met twee theelepels van de geraspte schil. Houd de rest apart. Pers deze en nog een sinaasappel uit.
Pel de twee overige sinaasappels. Haal de witte velletjes  eraf. Verdeel in partjes en zet die opzij.
Giet het sap van de sinaasappels in een klein pannetje.
Breng de kook en laat gedurende 1 tot 2 minuten indikken. Doe de rest van de sinaasappelrasp erbij. Breng op smaak met peper. Versnipper een paar takjes bieslook met een schaar boven de 'saus'.
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag.  Rooster de amandelen (zonder vet) al schuddend tot ze beginnen te kleuren. Giet ze over op een stuk keukenpapier als ze goudbruin zijn.
Leg de zalm met de velkant in een grill pan. Laat 3 tot 5 minuten grillen op een middelmatig vuur (baktijd volgens dikte). Controleer af en toe: het vel moet een mooie korst krijgen en het vlees moet rozig worden. Zet het vuur kleiner en grill totdat je het resultaat hebt dat je graag wilt.
Schik de zalm op 4 borden. Verdeel er de geroosterde amandelen en de dille over. Versier met de sinaasappelpartjes. Giet de 'saus' er om heen  en leg er nog enkele takjes bieslook bij als decoratie.


Kcal:  295 per portie


Lekker gezond met volkoren pasta, gekookte aardappelen of zilvervliesrijst en een frisse komkommersalade.

Geen opmerkingen: