woensdag 30 januari 2013

Tajine met Kikkererwten en Sinaasappel


Voor dit recept heb je niet per se een Tajine nodig. 
Het kan ook heel goed in een braadpan worden gemaakt. Maar als je graag eens iets wilt maken a la Marrakesh in een Tajine, dan is dit je kans!


2 uien
2 teentjes knoflook
2 flinke wortels
2 courgettes
350 gram gekookte kikkererwten
2 tl kerriepoeder
Kaneel
2 sinaasappels
4 dl groentebouillon
Kruidnagel

Als je voor het eerst gebruik gaat maken van een Tajine, lees dan eerst goed de gebruiksaanwijzing.
Maak de groentes schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
Boen de sinaasappels goed schoon en in halve plakken.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
Doe alles in een tajine of braadpan en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
Stoof het geheel in 35 minuten gaar.

Door de kikkererwten heb je in feite geen vlees nodig. Lees  hier meer informatie over Peulvruchten.

Kcal; 288 per portie

Geen opmerkingen: