Voor dit recept heb je niet
per se een Tajine nodig.
Het kan ook heel goed in een braadpan worden gemaakt.
Maar als je graag eens iets wilt maken a la Marrakesh in een Tajine, dan is dit
je kans!
2 uien
2 teentjes knoflook
2 flinke wortels
2 courgettes
350 gram gekookte kikkererwten
2 tl kerriepoeder
Kaneel
2 sinaasappels
4 dl groentebouillon
Kruidnagel
Als je voor het eerst gebruik gaat maken van een
Tajine, lees dan eerst goed de gebruiksaanwijzing.
Maak de groentes schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in
plakken en de courgette in blokjes.
Boen de sinaasappels goed schoon en in halve plakken.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
Doe alles in een tajine of braadpan en meng er de
bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
Stoof het geheel in 35 minuten gaar.
Door de kikkererwten heb je in feite geen vlees nodig.
Lees hier meer informatie over Peulvruchten.
Kcal; 288 per portie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten