maandag 14 januari 2013

Kruidige Stoofpot met Superfood Sinaasappel


Deze maand staat in het teken van de sinaasappel; heerlijk Superfood boordevol vitamine C, vezels en gezond sap. 

Hieronder een heerlijk stoofpotje met Superfood Sinaasappel. Ik ben dol op stoofpotjes, omdat de smaken heerlijk blenden met elkaar en...je moet je best doen om het te laten mislukken ;-).



Nodig:

·         2 uien
·         2 wortels in plakjes
·         4 sinaasappels
·         350 gr erwten (diepvries)
·         2 eetlepel vloeibare margarine of olijfolie
·         2 teentje knoflook
·         2 dl groentebouillon of water
     2 laurierbladeren
·         2 kruidnagels

 Maken:

1.   Maak de ui schoon en snijd hem klein. Boen 2 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 de schil en snijd de andere schil in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappels uit.
2.   Verwarm de margarine of olie en fruit de ui. Voeg de wortel toe en roerbak even. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 2 dl water (eventueel groentebouillon), het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof 5 minuten. Voeg nu de erwtjes toe en stoof het potje in 15 minuten gaar.

De erwten zijn zeer goede eiwitbronnen. Je hoeft bij dit recept dus geen vlees of vleesvervangers te eten.
Lees hier meer over peulvruchten.

Kcal: 260 per portie.

Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen: