zondag 14 april 2013

Superfood Spinazie Schotel met Vega Reepjes


 
Wat kun je toch veel met spinazie. En het is zo'n heerlijke groente, boordevol goede voedingsstoffen. Spinazie kun je gerust een keer of twee per week op het programma zetten. Lekker met zalm of makreel of met een eitje.
Of...zoals hierbeneden wel blijkt; met vega reepjes en paprika!  Mjam mjam mjam, weer zo'n heerlijke, eenvoudige, gezonde ovenschotel die niet kan mislukken!





 
Dit heb je nodig:
 
800 gram aardappelen
4 uien
2 zakken verse spinazie
2 gegrilde paprika's 
2 el olijfolie
300 gr vegetarische roerbakreepjes
Ca. 3 dl (soja) melk, heet
Nootmuskaat
 





 

 

 


   
   
Zo maak je het:

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Warm de oven voor op 200° C.
Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
Zelf nam ik uit tijdgebrek 2 gegrilde paprika's uit een pot, maar zelf gegrild is natuurlijk veel lekkerder. Snijd de paprika in stukjes.
Fruit de uien in de olie glazig.
Bak de vegetarische roerbakreepjes mee.
Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.
Giet er eventueel wat vocht af.
Voeg nu de gegrilde paprika's toe.
Maak het geheel op smaak met peper en een beetje zout.
 Pureer de gare aardappelen met de hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat.
Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren.

Geen opmerkingen: