dinsdag 9 april 2013

Wie gaat er mee dauwtrappen?


Dauwtrappen in Mei!

Wat is Dauwtrappen?

Dauwtrappen is een ritueel dat teruggaat naar een ver verleden. Mensen geloofden namelijk dat dauw op het gras een genezende werking had. Daarom stonden zij ’s morgens heel vroeg op om zingend met blote voeten op het gras te lopen en te dansen.

Op blote voeten?

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel mensen die gaan dauwtrappen, maar dan meer voor de gezelligheid. Een lekkere wandeling of fietstocht in de vroege ochtend doet een mens ook nog goed. Daarbij is het prachtig om te zien hoe de natuur langzaam ontwaakt. Vooral wanneer het weer een beetje meewerkt. En we willen ook best geloven dat een keertje vroeg opstaan en de buitenlucht goed voor ons is, maar op blote voeten? Toch maar niet. Het Blote Voeten Pad in Zutendaal zou daar een zeer geschikte plek voor zou zijn natuurlijk, maar dit gaat helaas pas om 10 uur open en dan is de dauw al weg.



Wandeltocht met ontbijtje

Wat ons wel gezellig lijkt is om met een groep mensen te gaan dauwtrappen met stevige schoenen aan in het Bunderbos en te genieten van de natuur. Het Bunderbos is het favoriete wandelgebied van ons gezin; de wandeltocht duurt maar ongeveer een uur (dus niet te lang voor de kids) en halverwege stoppen we altijd bij een van de vele beekjes voor een gezonde lunch of snack. Deze keer stoppen we voor een gezond ontbijtje voor iedereen!

Ga je mee?

Normaal gesproken is dauwtrappen op Hemelvaartsdag, maar dan hebben we andere plannen. Daarom organiseren we deze dag op zondag 26 mei a.s.
Dus heb je zin om mee te gaan, geef je dan op door een reactie te plaatsen bij dit blog, of stuur een mail naar de-appelboom@hotmail.nl ,  of vul het contact formulier in op       www.de-appelboom.com.
Laat dan even weten of je kiest voor een ontbijtje van ons of dat je zelf je eten en drinken mee neemt.

Algemene informatie:

Voor wie?

Voor iedereen die goed ter been is. Onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

Vervoer:

Eigen vervoer.

Samenkomen:

Op zondag 26 mei om 6.45u, bij de ingang van het bos bij de parkeerplaats van Camping de Boskant (te Brommelen; tussen Bunde en Geulle).

Vertrek:

Om 07.00 uur.

Duur:

Ongeveer 1 uur wandelen.

Ontbijtje:

We hebben koffie/thee/water bij ons met voor iedereen een gezond broodje en een gezonde snack.

Je mag natuurlijk ook zelf je eten en drinken mee nemen.

Kosten:

€ 2,50  per persoon; € 0,50 hiervan gaat naar het Ronald McDonald huis.
Als je zelf je eten en drinken mee neemt, zijn de kosten slechts € 0,50 voor het Ronald Mc Donald huis.

Vies weer?

Alleen als het hard regent, dondert of bliksemt gaat de wandeling niet door. Als de voorspellingen dit soort weer aangeeft, krijg je de avond van te voren bericht van ons.

Niet vergeten:

Vergeet je fototoestel niet voor het maken van prachtige foto’s!
Honden kunnen helaas niet mee.



Geen opmerkingen: