Voor ons is het ook al niet fijn. Zelf heb ik echt een chronisch tekort aan....zonnestralen! Het zou morgen 20 º worden. Ik kan je vertellen dat deze dame dan geen vin verroerd en alleen in de tuin ligt.
Om goed voor bereid te zijn op morgen, is het natuurlijk handig om alvast de ingrediënten in huis te hebben voor deze lekker, makkelijke Superfood Spinazie gratin die in no time in een ovenschotel zit en in de oven wordt geschoven, terwijl wij lekker genieten in de zon.
Het kan ook zijn dat we gaan (vega)barbequen met veel groenten en een lekkere salade, maar ook dat is geen probleem; dan eten we deze schotel maandag wel.
|
Laat de spinazie ontdooien. Maak de bosuitjes schoon
en snijd ze in ringen.
Klop de eitjes los en roer het met de ringen bosui,
peper en weinig zout door de spinazie.
Hak de walnoten grof.
Warm de oven voor op 175° C.
Schik in een ovenvaste schaal de helft van de
aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel
de rest van de aardappelpartjes erop.
Maak de beschuitjes fijn en meng er de geraspte kaas
door. Strooi dit over de aardappelen.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten
heet worden en bruin kleuren.
Recept
|
||
Energie
|
430 kcal
|
|
Eiwit
|
20 gram
|
|
Koolhydraten
|
45 gram
|
|
Vet
|
15 gram
|
|
Verzadigd vet
|
4 gram
|
|
Vezels
|
8 gram
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten