April is de Spinazie maand bij De Appelboom. Spinazie is heel erg veelzijdig. We hebben al een aantal salades en een ovenschotel gemaakt. Hieronder een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een aardappelschotel.
Dit heb je nodig:
4 el rozijnen
2 kg spinazie
2 teentjes knoflook
2 el olijf olie
2 el pijnboompitten*
Zo maak je het:
Was de rozijnen en
laat ze in warm water wellen.
Was de spinazie.
Laat de spinazie
met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Maak de knoflook
schoon en snijd de teentjes in plakjes.
Verwarm de olie en
bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
Voeg de spinazie en
de uitgelekte rozijnen toe en maak het geheel op smaak met weinig zout.
* Pijnboompitten
Er is iets dat je moet weten over pijnboompitten. Wij hebben een keer
pijnboompitten gekocht bij een supergoedkope supermarkt (aldi of lidl of iets
in die geest). Deze had ik lekker geroosterd in de pan en gebruikt in de salade
die we aten na het zwemmen in een subtropisch zwemparadijs ter ere van de
verjaardag van mijn man. Maar goed, we kregen toen een hele vieze bittere smaak
in onze mond. Het heeft zeker 10 dagen geduurd voordat dit weg was! Dit waren
de chinese pijnboompitten. Niet kopen dus.
Het verschil zit in de
punt: de europese pijnboompit is gewoon blank, maar de chinese heeft een
donkere punt en de pit is ook ronder. Als het goed is kun je op de verpakking
ook de herkomst lezen.
Smakelijk eten!
Bron: voedingscentrum.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten