Als spinazie nitraatrijk is, dan voegen we toch gewoon een groente toe die nitraatarm is : Superfood Broccoli ! Samen zorgt dit voor een supergezonde, voedzame maaltijdsalade die overheerlijk is , ook als de broccoli en de eitjes nog lauw zijn.
4 eitjes ‘van de boer’ of vrije
uitloop eieren
2 bosuitjes
4 el witte wijnazijn of citroensap
2 tl mosterd naar smaak (mild of pittig)
2 el honing
4 el olijfolie
2 zakken spinazie
4 el olijfolie
2 zakken spinazie
2 bosjes radijs
200 gram olijven door de helft gesneden
1 stronk broccoli in roosjes
Knoflook fijngehakt naar keuze
Peper en een snufje zeezout
½ el kerriepoeder
1 el italiaanse kruiden
1 mespuntje chilipoeder of paprikapoeder
Zo maak je het:
Marineer de olijven in 1 el olijfolie met de italiaanse kruiden en de chilipoeder.
Kook de eitjes in 10 minuten hard of neem overgebleven
eitjes van de ‘Paas-schaal’.
Zet de broccoli op in een beetje water en kook beetgaar.
Was de bosuitjes onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
Halveer de eitjes en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de
dooier door een zeef.
Maak van de eierdooier met de azijn of het citroensap, de mosterd, de
honing, de olie, kerriepoeder, peper, zout en eventueel de knoflook een sausje.
Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed
uitlekken. Verwijder dikke steeltjes en doe de spinazie in een mooie kom of
verdeel over 4 borden.
Voeg de gemarineerde olijven toe.
Verdeel de broccoli roosjes over de salade.
Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de
radijs in vieren en versier de salade ermee.
Strooi het eiwit erover en schenk het sausje over deze heerlijke, gezonde maaltijdsalade.
Aangepast van voedingscentrum.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten