zondag 9 juni 2013

De lekkerste ijsjes maak je zelf! Met 5x Superfood Framboos en 1x Banaan.

Het zou de komende weken beter weer worden. Stel je voor; je kind komt uit school en wil een ijsje. Maar ja, een magnum bevat 300 kcal, dus dat is een complete maaltijd zonder enige gezonde voedingsstoffen. Zo'n mini-magnum dan. Goed voor 100 kcal. Klinkt al een stuk beter, maar ik zie nog steeds geen enkele gezondere voedingstof. Een waterijsje dan? Hier zitten 50 kcal in en is veruit het gezondste alternatief voor zelfgemaakt ijs. Toch vind ik het leuk om een aantal simpele 'recepten' van fruit ijs te presenteren; mét gezonde voedingsstoffen, zonder kunstmatige geur, kleur, smaakstoffen en zonder toegevoegde suiker. En...je kind heeft zonder mokken meteen een portie fruit op!


1. Het makkelijkste ijsje ooit: Schil een banaan, leg hem in een boterhamzakje 2 uurtjes in de vriezer. Klaar.(uit: Leven Lang Fit kookboek)

2. Balletjes IJs: Doe een stuk of 8 druiven of frambozen in een boterhamzakje en vries minimaal 1 uur in. Klaar is je balletjes ijs! (uit: Femme Vitaal).

3. Superfood Frambozen IJs met banaan. Neem 1 bevroren banaan,  die je 10 minuten van te voren uit de vriezer hebt gehaald, en stop hem in stukken in de blender, voeg een hand bevroren frambozen toe. Blenden maar. Voeg een paar el sojamelk toe als het te vast van structuur is. Klaar.(uit: Leven Lang Fit kookboek).

4. Fruitklontjes. Doe een aantal frambozen en nog wat ander rood fruit in de blender. Vul hier de ijsklontjesvorm mee en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Heerlijk als 'ijsje' in een glaasje koud kraanwater of vers vruchtensap! En je hebt zoveel leuke ijsklontjesvormen tegenwoordig! De standaard blokjesvorm is al lang ouderwets; hartjes, visjes, bloemen, cijfers, letters, bedenk het maar en het bestaat! (uit: Sap Gezond en een beetje uit mezelf!)

5. Framboosijsjes. Doe een aantal frambozen en nog wat ander rood fruit in de blender. Vul hier de ijsklontjesvorm mee. Bedek met huishoudfolie en maak in het midden van de vormpjes een klein sneetje in de huishoudfolie. Zet hier ijslolliestokjes in en zet minimaal 2 uur in de vriezer. Klaar. (uit: mijn hoofd)

6. Fruitspiesijsjes. Steek een framboos, een stukje banaan, een aarbei, druif, kiwi op een sate stokje. Herhaal dit totdat het stokje vol zit. Neem een bakje dat kleiner is dan het sate stokje. Hang de fruitspies in het bakje met de punt naar beneden. 2 uurtjes in de vriezer en klaar is je fruitspiesijsje! (uit: een oud Margriet-knipsel)


Allemaal ijsjes vol met vitamientjes!
Smakelijk!

Geen opmerkingen: