maandag 3 juni 2013

Frambozen...die pluk je toch gewoon lekker zelf!


Na wat gegoogle voor meer informatie over Superfood Frambozen kwam ik op een site terecht van een Frambozenfarm in Meijel waar je zelf je frambozen kunt plukken. Is dat niet het meest verse alternatief? En het leukste en gezelligste uitje met je gezin; eerst frambozen plukken en daarna thuis iets lekkers maken! Als je wilt gaan plukken, willen ze dat je even reserveert.



23 juni is een open dag. Helaas kun je dan nog niet plukken, omdat ze door het slechte weer nog niet rijp zijn. De beheerders verwachten dat je in augustus-september de meeste kans hebt voor een vol bakje frambozen. Het leuke is dat ze de frambozenstruiken niet allemaal tegelijk hebben geplant, waardoor er altijd wel frambozen rijp zijn. Na uitleg over krijg je een emmertje en mag je zelf aan de slag.



Vanaf begin juli is het mogelijk om bakjes frambozen te kopen. Van overrijpe of te kleine frambozen worden jam, vlaai, dressings, frambozenzeep (!) en andere producten gemaakt. Sinds kort hebben ze een winkel in Venlo waar je terecht kunt voor allerlei heerlijkheden. En er is ook een webwinkel.



Voor een kijkje op hun site klik je hier.

Geen opmerkingen: