Heerlijk, heerlijk, heerlijk, deze lasagne van adukibonen. De adukiboon is een kleine donkerrode, ronde boon afkomstig uit Japan. In China geldt de adukiboon als een geluksbrenger en vormt hij een geliefd onderdeel van een feestelijke maaltijd. Adukibonen hebben een verfijnde, enigszins zoete smaak en worden gekookt - vaak in combinatie met rijst - gegeten.
De adukiboon wordt ook wel de afslankboon genoemd, omdat ze vol voedingsstoffen zit, zoals vezels, vitamine B-complex, ijzer, mangaan en zink en toch maar weinig calorieën leveren. Hierdoor zijn ze meteen een zeer goede vleesvervanger.
Dit heb je nodig: 8 velletjes volkorenlasagne 1 el olijfolie zout
2 tenen knoflook, fijngehakt
225 g gekookte adukibonen
1 groene paprika, zaadlijsten verwijdert en gehakt
400 g tomaten uit blik, gehakt
1 el tomatenpuree
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
shoyu (Japanse sojasaus) of zout
versgemalen peper
verse kruiden ter garnering
Voor de saus:
2 el vloeibare margarine
25 g volkoren bloem
4,25 dl. melk of sojamelk
50 g (1/2 bolletje) mozzarella in heel dunne plakjes
Levert per portie 449 kcal.
Lekker met een frisse, groene salade en knapperig vers brood bv de Schattige Knoflook Knoop Broodjes uit dit lekkere Veggie Bonenrecept.
|
Gezonde voeding versterkt je immuunsysteem en je algehele gezondheid. Bovendien is het een boost voor je uiterlijk. Mijn hart gaat uit naar gezonde voeding, waarbij ik veel werk met fruit en groenten; lekker veel kleur op je bord! Deze passie wil ik graag met je delen. Santé!
zondag 9 december 2012
Adukibonen lasagna
gewicht, afvallen, gezond eten, gezonde voeding.
gezond eten,
gezonde voeding,
natuurlijke voeding,
peulvruchten,
superfood,
superfood peulvruchten,
vegetarisch,
vezels,
vitamines.,
voedingsstoffen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten