Limabonen zijn Superfood Peulvruchten en worden ook wel boterbonen of olifantsbonen genoemd. Het zijn grote, witte bonen en aangezien deze maand in het teken van de peulvruchten staat, heb ik uiteraard ook een recept met limabonen. Van oorsprong komen limabonen uit Zuid-Amerika. Volgens bronnen op internet hadden de Inca’s al limabonen op het menu staan. Je kunt limabonen zowel gedroogd kopen als in blik. De voedingswaarde blijft in allebei gevallen hetzelfde. Alleen zit in de blikjes wat meer zout. Als je de bonen echter afspoelt vóór gebruik, is al veel van het zout verdwenen.
Dit heb je nodig:
2 blikjes limabonen of 250 gr gedroogd
1 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
l/2 theelepel chilipoeder
4 tomaten, kleingesneden
de geraspte schil en het sap van een citroen
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
zout en peper
Zo maak je het:
Als je gedroogde limabonen gebruikt, zet ze dan eerst 8 uur te weken. Daarna 1,5 u koken
Doe de limabonen in een kom en prak ze iets met een vork.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en het chilipoeder toe en laat nog 2 minuten fruiten.
Schep de geprakte bonen door de gefruite ui, voeg de tomaten, de citroenschil, het citroensap, de peterselie en wat zout en peper toe en laat het geheel 5 tot 10 minuten doorwarmen in de afgedekte pan.
Dien het gerecht op met geroosterd volkoren brood, gekookte zilvervliesrijst.
Doe de limabonen in een kom en prak ze iets met een vork.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en het chilipoeder toe en laat nog 2 minuten fruiten.
Schep de geprakte bonen door de gefruite ui, voeg de tomaten, de citroenschil, het citroensap, de peterselie en wat zout en peper toe en laat het geheel 5 tot 10 minuten doorwarmen in de afgedekte pan.
Dien het gerecht op met geroosterd volkoren brood, gekookte zilvervliesrijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten