dinsdag 11 december 2012

Tomaten gevuld met Kikkererwten en Olijven


Kikkererwten zijn Superfood Peulvruchten. Ze bevatten plantaardige eiwitten, kalium, magnesium, fosfor, calcium, ijzer, zink, vitamine B3, B6 en vitamine E en veel, heel veel voedingsvezels.  Ze worden gebruikt voor het maken van Hummus, in warme maaltijden, maar zeker ook in salades. Hieronder een recept voor borrelhapjes met Kikkererwten. De combinatie van olijfjes en de tomaatjes zorgen voor een hemelse smaak van de kikkererwten.
Onderaan dit recept staat nog een recept voor Kikkererwten als borrelhapjes...



Ingrediënten voor 15 hapjes:

  • 15 kleine trostomaten, met steel
  • zout en versgemalen peper
  • 1 blikje kikkererwten van ca. 400 gram, uitgelekt
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 15 blaadjes munt of 15 takjes peterselie

Bereiding:

  1. Snijd met een scherp mesje de kapjes met steeltjes van de tomaten en een dun plakje van de onderkant zodat ze blijven staan.
  2. Hol ze uit met een lepeltje. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
  3. Meng de kikkererwten met de olijven, knoflook, citroensap, zout en peper.
  4. Schep de vulling in de tomaten en garneer met een blaadje munt of takje peterselie.
Print dit receptBron: Boodschappen 12 – 2007
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 25 kCal
Klik  hier  voor Kikkererwten borrelnootjes en laat je verrassen! 

Geen opmerkingen: