woensdag 15 mei 2013

Donaties voor Onze Kinderen uit Derde Wereld?


Bovenstaande foto hoeft nauwelijks uitleg; het IS gewoon slecht gesteld met onze voeding in de Westerse wereld. Hoe fijn zou het zijn als onze kinderen echt eten op tafel krijgen, met echte voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, koolhydraten, eiwitten en gezondere vetten. En vezels. Deze foto hakte er bij mij in. Het is gewoon dieptriest als je erover nadenkt. We willen zo graag dat onze kinderen en kleinkinderen gezond blijven...

Hoe kunnen we hen gezond houden?

We kunnen hen gezonder houden door een aantal simpele veranderingen. We houden hen gezond door:

* de fastfood restaurants te vermijden. Ga er alleen in bijzondere gevallen heen.
* echt eten te kopen voor je kroost. Met echt eten bedoel ik levend eten; verse groenten en fruit. 
* consuminder suiker! Laat dat snoep in de schappen liggen met al die kleur-, geur-, en smaakstoffen. Het heeft geen toegevoegde waarde voor je kind. Een snoepje af en toe mag best, maar wees bewust; kies liever een gezonder gebak van deze receptenpagina.
* vaker een maaltijd zonder vlees of vis te eten of in ieder geval biologisch; dit blog staat bol van de vegetarische recepten. Heerlijk eten zonder groeihormonen en zonder stress van de dieren.
* geef fruit en snoepgroenten mee naar school.
* te kiezen voor vrije uitloop eieren in plaats van scharreleieren. Het allerbeste zijn de eieren die je rechtstreeks bij de boer koopt.
*  vezelrijk te eten met volkoren producten
* voedingsmiddelen te eten die gemaakt zijn van havermout en volkoren granen.
* groenten, fruit, halvajam, appelstroop op je brood in plaats van paté, ham, worst, etc.
* kies voor lekker fris kraanwater in plaats van frisdrank of 1 x per dag een vers geperst vruchtensapje of een smoothie. Een glas limo light kan ook best een keer. Let er gewoon op dat het geen liters per dag worden.

Als je om je heen kijkt, zullen er vast nog wel andere dingen zijn die je zou kunnen veranderen. Vraag het anders gewoon eens aan je kind; je zult versteld staan van het antwoord!

Groetjes,
Vivian

Geen opmerkingen: