dinsdag 21 mei 2013

Groentensaus met TVP Gehakt (Vleesvervanger van Soja)

Naast dat het International Vegetarian Week is, is het bij Gewichtsconsulente De Appelboom de hele maand mei Soja en Tofu Superfood Week!
Hieronder een heerlijk recept met lekkere verse groenten met veel vitamines en mineralen, en TVP Gehakt. Dit ligt bij de vleesvervangers in het schap en is verkrijgbaar bij bijna alle supermarkten van verschillende aanbieders; ook van huismerken! Het is een vleesvervanger gemaakt van sojabonen en het smaakt echt heerlijk. Op deze manier kun je spaghetti maken met Soja in plaats van dierlijk gehakt. Lekker en gezond!
Om je een goed beeld te geven heb ik aantal merken TVP gehakt-merken en mogelijkheden voor je verzameld:
Good Bite TVP soja gehakt

Bioburger mix voor notengehakt. Dit is sojapoeder dat je kunt mengen met water. Vervolgens kun je er balletjes of burgers van maken.

Gemalen sojabonen. Ook met water te mengen tot burgers, balletjes of iets dergelijks.

Vega TVP gehakt van Veggie

Vega TVP gehakt van AH

Vega gehakt van de Vegetarische Slager; deze verkoopt o.a. bij de Jumbo Supermarkten. Kijk voor een volledig overzicht op: www.devegetarischeslager.nl  

Vega TVP gehakt van Vivera.
 
Dit heb je nodig voor de Groentensaus met Vegetarisch oftewel TVP gehakt:
1 el olijfolie
300 gr TVP gehakt (vleesvervanger van soja)
1 grote ui
3 teentjes knoflook
3 el paprikapoeder, 1 el italiaanse kruiden
 
600 g groenten schoongemaakt en in roosjes, reepjes of blokjes (broccoli, bloemkool, courgette, champignon, wortel, pompoen, wat je maar in de kast hebt liggen)

1 groot blikje tomatenpuree en een beetje water
 
Zo maak je het:
1. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie tot ze gaar zijn.
2. Voeg het 'gehakt' toe en meng met een vork.
3. Voeg een beetje water, de tomatenpuree, de italiaanse kruiden en de paprikapoeder toe. Breng terug al roerende aan de kook.
4. Doe er de groenten bij en laat nog 15 minuutjes pruttelen.
Heerlijk met zilvervliesrijst, volkoren spaghetti of volkoren brood!
 
Aangepast van: soja.be

Geen opmerkingen: