woensdag 29 mei 2013

BBQ Superfood Tofurepen met Mango en Gegrilde Groenten

Het is al heel lang niet meer zo'n koude lente geweest als dit jaar. Maar als straks de zon een aantal dagen achter elkaar gaat schijnen, dan zijn we er klaar voor :  de zonnebrandolie staat binnen handbereik, evenals het relax-bedje, de tuinstoelkussens en de parasol. Lekkere zelfgemaakte ijsthee met tinkelende ijsklontjes in de koelkast. Er speelt een zomers muziekje dat het vakantie gevoel versterkt (zie het youtube filmpje onderaan).

En er is natuurlijk....de barbecue!

Want wat is er gezelliger dan thuis komen van je werk, of gewoon lekker op je vrije dag, om de BBQ aan te steken en deze te gebruiken als buitenkeuken? Niks toch! Lekker genieten van je eten mag best, zolang je je de porties maar binnen de perken houd.

Onderstaand recept is aangepast uit Jumbo BBQ Special.

Dit heb je nodig
 
Marinade voor Tofu van bv. deze pagina
500 g tofu
2 mango's
1 bosje bosuien
verschillende groenten, bv van dit bericht
 
Zo maak je het
 
* Snijd het blok tofu in 8 even dikke plakken en leg ze op een schaal. Smeer deze in met een lekkere marinade van deze pagina en laat 30 minuten tot 3 uur marineren. Keer de * plakken af en toe om.
* Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees aan beide zijden langs de pit in kleine stukjes.
* Maak spiesen van blokjes tofu met daartussen stukjes mango.
* Saus de spiesen in met marinade waar je 1 el olijfolie aan hebt toegevoegd. 
* Rooster de spiesen 5-10 min. op de barbecue en keer ze regelmatig om. Leg er de bosuitjes en verschillende andere groenten naast en rooster deze tot ze bruin kleuren.

Lekker met dit zelfgemaakte bijna vetvrije barbecue sausje.

Smakelijk eten!
Dushi Komemento!

 
 
 
 

Geen opmerkingen: