maandag 13 mei 2013

18 t/m 24 mei: International Vegetarian Week


Over 5 dagen is de aftrap. Een week lang geen vis of vlees eten. Ga jij de uitdaging aan?



In de week van 18 t/m 24 mei 2013 is het wereldwijd International Vegetarian Week. In deze week zal er aandacht zijn voor promotie van de voordelen van een vegetarisch eetpatroon.
Natuurlijk doet De Appelboom, als vegetarisch gewichtsconsulente, hieraan mee.

Waarom wordt dit georganiseerd?
 
Wereldwijd worden er gemiddeld 1,3 miljard koeien, 1 miljard varkens, 1,8 miljard schapen en geiten en 14,1 miljard kippen voor de vleesindustrie gefokt. Dat is een enorme belasting voor het milieu. Veeteelt verbruikt veel grond, water en energie. Ook draagt de veeteelt in belangrijke mate bij tot ontbossing, bodemerosie, klimaatswijzigingen door het broeikaseffect, watervervuiling en het verlies aan biodiversiteit. Dan hebben we het nog niet over de dier-onterende toestanden in de bio-industrie.

Lekkere recepten.
Een weekje geen vlees of vis eten is op zich natuurlijk niet echt een grote opgave. Het is nog goed voor je gezondheid ook, zolang je zorgt voor goede vervangers. Maar nóóit meer vlees of vis, is voor veel mensen een ander verhaal. 
Op dit blog zijn allerlei lekkere vegetarische recepten te vinden. Om in ieder geval de week gezond en gevarieerd door te komen:

Klik hier voor lekkere, gezonde, vegetarische recepten van ontbijtjes, lunches, hoofdgerechten en gezonde baksels!


Wil je eerst meer weten over gezond vegetarisch eten, klik dan hier.
Wil je meer weten over soja, de gezondste eiwitbron ter wereld, klik dan hier.
Voor de vervangingslijst met sojaproducten die je kunt nemen in plaats van vis/vlees, klik je hier.
Voor een hoofdmaaltijd Vegetarisch voor Beginners kun je hier klikken.




Verder wordt er deze maand extra veel aandacht besteed aan vegetarisch eten, omdat Soja en Tofu Superfood van de maand mei is bij De Appelboom. Houd het blog dus in de gaten voor de gezonde vegetarische recepten die nog gaan komen!

Wie weet ben je na deze Vegetarian Week overtuigd vegetarier....Of Flex-tarier. Of part-time vegetarier! Want voortaan slechts 2 dagen in de week geen vlees of vis is al een enorme boost voor je gezondheid! Go Veggie!
 
Vega Groetjes,
Vivian
 
 


Geen opmerkingen: