zondag 26 mei 2013

Erwtensoep met Superfood Tofu

Nu de temperaturen voor de maand mei beneden alle peil is, lijkt me een lekkere ketel erwtensoep heerlijk om te maken na een stevige wandeling of als je thuis van je werk.
Vanmorgen zijn we teruggekomen van het Dauwtrappen. Het was heel gezellig en leuk, maar we waren verkleumd van de kou. Voordat we weer terug in bed stapten, heb ik deze lekkere erwtensoep gemaakt voor de lunch.

Tofu is Superfood voor de maand mei, dus dit verwerken we in deze smakelijke, makkelijk te maken, vegetarische soep met erwten.



gerookte tofu



Dit heb je nodig:

100 g groene erwten (klik hier voor meer info over Superfood Peulvruchten)
100 g knolselder (in blokjes)

1 dikke winterwortel in schijfjes
1 prei (in ringen)
200 g pompoen (in blokjes)
100 g gerookte tofu (in blokjes; natuurvoedingswinkel)
1 tl tijm

1 tl rozemarijn
1 tl bonenkruid

1/2 tl cayennepeper om warm te worden
eventueel 1 bouillonblokje
Zo maak je de soep:

De erwten moeten minstens 8 uur in 1L water zijn geweekt. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je ook diepvrieserwten gebruiken. Deze zijn even vers en bevatten evenveel, misschien nog wel meer, vitamines dan de gedroogde versie die wordt gekookt. Als werkende moeder heb ik voor de laatste optie gekozen.

Kook de gedroogde erwten 30 minuten, of de helft van de tijd als op de verpakking van diepvrieserwten.

Voeg de overige ingredienten toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken.Voeg zo nodig water en/of een groentebouillonblokje toe.

 
Lekker met roggebrood!

Smakelijk eten!

Geen opmerkingen: