woensdag 25 mei 2016

Heerlijke Zelfgemaakte Groentebouillon

Ken je dat? Je maakt broccoli en dan blijf je met die stronken zitten. Of je maakt kool en de buitenste bladeren van kool gooi je normaal weg, resten van asperges of peulen gaan ook de groencontainer in. Jammer toch? Maak er een overheerlijke Groentebouillon van. Lekker vers. Van echte groenten, zonder E-nummers, gist of teveel zout. Gewoon lekker. Zeker als basis voor een saus of een lekkere soep.

Wat heb je nodig:
Ik gebruikte
2 broccoli stronken
1 prei
2 uien
de uiteinden van ca. 500 gr snijboontjes
4 wortels die net niet meer rauw gegeten konden worden (donkere plekjes weggesneden)
2 knoflooktenen
200 gr kant en klare soepgroenten (diepvries of vers)
tijm
rozemarijn
peper
2 liter water
gekruid zeezout



Zo maak je het:
Snij alle groenten in grove stukken.
Doe alles in een pan.
Voeg het water toe en breng aan de kook.
Laat 30 minuten sudderen.
Voeg nu het zout toe.
Zeef de bouillon.
Deze kun je invriezen in bv plastic bekertjes met een stukje huishoudfolie erover.
ca. 3 maanden houdbaar op -18ºC.

Gezonde smakelijke groetjes,
Vivian Dassen

 

Geen opmerkingen: