vrijdag 6 mei 2016

Superlekkere Luchtige Pannenkoekjes met Avocado en Bosvruchten die nog Gezond zijn ook... ☺

O, wat zijn ze lekker luchtig, deze heerlijke en ook nog gezonde pannenkoekjes met Avocado.
Avocado is heel neutraal van smaak, maar staat bol van de voedingsstoffen en bevat gezonde vetten. Ik heb al recepten van pannenkoekjes met banaan gepubliceerd, maar deze is speciaal op aanvraag voor iemand die geen banaan mag eten. Maar het is ook heel voedzaam voor mensen die vegetarisch eten.

Banaan kan -voor een vrucht - hoge pieken veroorzaken in je bloedsuikerspiegel . Banaan hoge pieken? Ja helaas, bananen zijn een  zeer goed alternatief voor gebruik van eieren en suiker, maar het verhoogd wel je bloedsuikerspiegel. Voor gezonde mensen is de stijging geen enkel probleem en is het eten van bananen juist heel heilzaam, begrijp me goed. Maar er zijn mensen die het gewoon niet kunnen verdragen. Klik  hier voor meer informatie over de gezonde werking van bananen. Je hoeft dus niet alle bananen de groencontainer in te gooien of ze te voeren aan de aapjes of de olifanten in de dierentuin (☺) als je verder gezond bent; gewoon lekker smikkelen en smullen van deze gezonde vruchten.

Maar goed. De pannenkoekjes. Wat heb je nodig voor deze tongstrelende, verrukkelijke schepsels?



Voor 1 grote of 2 kleinere pannenkoekjes heb je nodig:
* De helft van een grote avocado. (bewaar de andere helft met pit in de koeling, luchtdicht verpakt; dan verkleurt het vruchtvlees minder snel.)
* 2 eiwitten
* Een handje bosvruchten (mag gerust uit de diepvries)
* 2 tl kokosolie

Hoe maak je deze zalige pannenkoekjes:

* Schep de halve avocado leeg met een lepeltje en doe het vruchtvlees in een kommetje. Bewaar de schil; wrijf hier je ellenbogen en knieën mee in voor een super zacht velletje ;-).
* Prak het vruchtvlees of zet de staafmixer erin.
* Zorg dat je 2 eiwitten krijgt door de eitjes te scheiden. Ik vind dit niet gemakkelijk en zelfs met een speciaal eigeel-wegzuig-apparaatje heb ik 3 eieren nodig om uiteindelijk 2 eiwitten over te houden. Het is belangrijk dat er geen druppeltje eigeel in het eiwit komt, omdat je het dan niet luchtig geklopt krijgt. Daarom hieronder een filmpje over het gemakkelijk scheiden van eiwitten. Met een flesje.
* Klop de eiwitten luchtig.
* Spatel de avocoda door de eiwitten. Gebruik desnoods een lepel.  Roer niet te hard, want dan roer je alle lucht er weer uit.
* Verhit de kokosolie in de pan. Temper daarna het vuur.
* Schep het avocado-eiwit mengsel in de pan.  Druk het een beetje platter, maar niet te plat, want dan is het geen lekkere dikke pancake meer,  en bak 3-4 minuutjes aan iedere kant.
* Leg de pannenkoek op een bord en 'versier' hem met de bosvruchten. Als de bosvruchten uit de diepvries komen, leg ze dan uitgespreid op een bord ongeveer een half uur voordat je begint met deze pannenkoekjes.

Tip: ook lekker met opgeklopte hüttenkäse onder de bosvruchten.

Smakelijke groet,
Vivian Dassen


het kan dus ook gewoon met een flesje...

Geen opmerkingen: