woensdag 18 mei 2016

Kostelijke Wortelpuree

Deze wortelpuree is per ongeluk ontstaan toen mijn tafelgenoten (11 en 16 jaar) de gekookte worteltjes niet lekker genoeg vonden. Als je de suikers uit je voedingswijze schrapt dan smaken gekookte worteltjes echt zoet en ik vond ze heerlijk, maar dat was mijn bescheiden mening en die werd niet bepaald gedeeld zullen we maar zeggen ☺.

Oke, moeders is soepel en meegaand en maakte er een puree van die zo lekker was dat-ie helemaal op ging. Hebben ze lekker toch het goede van worteltjes binnen, plus nog wat extra's...LOL.



Wat heb je nodig voor deze overheerlijke kostelijke wortelpuree:
1 bos bospenen, in stukken en voorgekookt.
1/2 courgette, in stukken.
1 ui, in stukken
2 kruidnagels
1 teentje knoflook, in stukjes
basilicum
tijm
rozemarijn
1 tl kokosolie
125 ml water
een snufje peterselie

Hoe maak je dit:
Smelt de kokosolie in de pan.
Voeg de knoflook en ui toe en roerbak even.
Voeg de courgette toe en bak even mee.
Doe nu het water in de pan, de kruidnagels erbij, en de andere kruiden en roer net zo lang tot het water bijna is verdampt.
Vis de kruidnagels eruit en voeg de worteltjes toe.
Even warmen.
En pureren maar.
Strooi er voor het oog nog wat peterselie over en smikkelen en smullen!

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: