woensdag 11 mei 2016

Verrassend: Lente Pompoensoep met Knoflook en Gember

Pompoen is eigenlijk alleen in de herfst uit de volle grond verkrijgbaar in Nederland, dat weet ik maar al te goed. Maar gister was ik bij Appie en daar lag een pompoen die me de hele tijd leek aan te kijken...☺

Mijn radertjes begonnen te draaien. Hoe kon ik daar nu, in de lente, een lekker gezond recept van maken. Ik kocht lente-uitjes, verse knoflook, een stukje verse gember, van die lekker geurende roma-tomaten (tomaten leg je nooit of te nimmer in de koelkast; dan veranderd de structuur en verliezen ze hun geur en smaak; gewoon lekker op het aanrecht zetten voor een heerlijk vakantie aroma in je keuken), en bospeen. In de koelkast lag nog een halve courgette, wist ik. Dat zou best eens een verrassende combinatie kunnen worden.

Eenmaal thuis meteen aan de slag!

Wat heb je nodig voor 4 flinke borden goddelijk smakende soep:
1 kleine pompoen (ca. 800 gr)
5 lente uitjes
1/2 courgette
1 roma tomaat
2 bospeentjes
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember
3 tl kokosolie
2 tl tijm
2 tl basilicum
een snufje Herbamare* (zeezout met groenten en kruiden, heel lekker)
ca. 1 1/2 liter water


Hoe maak je deze overheerlijke lente-achtige pompoensoep:
Snij de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in stukken. Haal de schil er eventueel vanaf. Als je de pompoen van te voren heel goed wast, is dit echter niet nodig.
Snij alle andere groenten ook in stukken.
Smelt de kokosolie op hoog vuur in de pan.
Temper het vuur en voeg de knoflook en gember toe. Even roeren.
Voeg nu de lente uitjes toe en roer nog even door.
Doe nu alle andere ingrediënten erbij, behalve de Herbamare en het water, en roer nog even lekker door.
Schenk nu het water erbij, zoveel tot de groenten-mix net onder staat.
Zet het vuur nu weer hoog en breng aan de kook.
Temper dan het vuur weer en laat ca. een half uurtje sudderen. Wel af ten toe roeren.
Zet dan de staafmixer in de soep of mix alles fijn in de pan.
Voeg nu de Herbamare toe.

Smakelijke lente groetjes,
Vivian

* Herbamare:
Herbamare van A.Vogel is een 100% natuurlijke smaakmaker die zich uitstekend leent voor het op smaak brengen van gerechten. Het bestaat uit zeezout en 14 verschillende verse biologische geteelde groenten, tuinkruiden en specerijen. Verder maken de als kelp bekende zeewieren, Herbamare tot een waardevolle en heerlijk smakende verrijking van de maaltijd.
 

Geen opmerkingen: