zaterdag 28 mei 2016

Verrukkelijke Salade van Tomaat, Geitenkaas, Avocado en Gamba's!

Gister was het heerlijk weer. Het was zelfs warm te noemen. Meestal heb ik dan geen zin in zware kost en ook geen zin om lang in de keuken te staan. Het meest voor de hand liggend is dan te BBQ-en of een salade te maken.

De meeste salades die je thuis maakt bestaan uit sla, tomaat en komkommer. Soms een gekookt ei erbij... Als je nou eens echt wat lekkers wilt eten met dit weer. Iets dat je tong streelt alsof een Engeltje erop geplast heeft (☺). Iets dat je vast en zeker vaker gaat maken, omdat het gewoon zo ontzettend gezond en tegelijkertijd zo heerlijk van smaak is...
(als je vega bent, laat je de gamba's gewoon weg natuurlijk. De salade is dan nog steeds erg lekker).

Maak dan eens dit!

Voor 1 persoon heb je nodig:
fijn gesneden ijsbergsla
1 tomaat in 6 schijfjes gesneden
6 schijfjes geitenkaas (van zo'n rolletje 45+ geitenkaas)
6 'lepeltjes' avocado
6 gamba's
peper (liefst uit de molen) naar smaak
1/2 tl dille
olijven naar keuze (in dit recept hoeven ze niet te worden gemarineerd)*
1/3 tl Herbamare (van Vogel; zeezout met kruiden en specerijen).

Hoe maak je dit:
Zet de oven op 200ºC.
Leg de schijfjes tomaat in een ovenschaal. Deze hoeft niet ingevet te worden.
Beleg elk tomaatje met een schijfje geitenkaas.
Nu de avocado erop.

Zet dit ca. 5 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
Versier elk 'torentje' met een gamba. 
Maal de peper erboven.
Nu de dille erbij. Mmmm...dat ziet er al goed uit, maar het is nog niet af.


Strooi de olijven erover.

Ja, dit is heerlijk. Zet het nu nog 15 minuten terug in de oven totdat de gamba's roze kleuren en gaar zijn.
Maak ondertussen je bord op met de ijsbergsla.


Haal voorzichtig de torentjes met een spatel uit de ovenschaal en drappeer over de sla.
Bestrooi met Herbamare.
Yummie!

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

* Ik ben gek op olijven en ze passen heel goed bij een salade. Als je nog nooit olijven hebt gehad, probeer dan eens de kleine verpakking van de Jumbo eigen merk Olijven zonder Pit (€ 0,49). Eet ze niet zo maar uit de verpakking, maar marineer ze een uurtje zodat smaken van kruiden en specerijen goed vermengen met de olijfjes.

Hiervoor kun je gebruiken:
1 el olijfolie voor koud gebruik
1/2 tl tijm
1/2 tl rozemarijn
1/2 tl herbamare (zeezout met kruiden en specerijen)

Roer dit door elkaar in een kommetje, voeg de olijven toe en roer goed zodat elke olijf in aanraking is geweest met de marinade. Laat dit afgedekt ca. 1 uur op het aanrecht trekken en probeer dan een olijfje. Succes verzekerd! ;-)

 

Geen opmerkingen: