woensdag 25 mei 2016

Scrambled Eggs met Spinazie en Tomaat


Een geklopt ei krijgt zo veel meer diepgang en smaak met wat groenten erbij. Soms als ik 's morgens wat meer tijd heb dan anders vind ik een vrije uitloop eitje met spinazie en tomaat een ware traktatie.
En het is nog gemakkelijk ook.

Wat heb je (1 persoon) nodig voor dit overheerlijke ontbijt of verrukkelijke lunch:
1 snee (zuurdesem)brood *
1-2 vrije uitloop eitje(s), geklopt
2 handjes verse spinazie
teentje knoflook, in stukjes
2-3 cherry tomaatjes in 2-en gesneden
1 tl kokosolie of olijfolie
1 tl tijm



Hoe maak je dit:
Smelt de olie in een pan en voeg de knoflook toe.
Doe de tomaat erbij en bak even aan.
Voeg de spinazie erbij; binnen een paar minuten is deze geslonken.
Giet het ei erbij en de tijm, en roerbak een paar minuutjes tot het ei helemaal gestold is.
Leg de snee brood op een bordje en spatel het ei-mengsel erop.
Mjam.

* zuurdesembrood is altijd klein en compactvan stuk, omdat er geen gist in zit. Als een bakker (of supermarkt) je zuurdesembrood wil verkopen in de afmeting van een gewoon brood, en je kunt het gemakkelijk indrukken, dan zit er gegarandeerd toch gist in. Vraag dus goed door voordat je het koopt.

Een aantal voordelen van zuurdesembrood:

Zuurdesembrood bevat meer B-vitamines dan gewoon brood.

Zuurdesembrood is goed voor de darmen; er zit geen gist in.

Zuurdesembrood zorgt voor betere opname mineralen.

Zuurdesembrood houdt insuline onder controle.

Zuurdesembrood heeft een heerlijk, knapperig korstje.

Zuurdesembrood is voordelig; je hebt er minder van nodig dus ook minder beleg.

Zuurdesembrood helpt de gluten (tarwe eiwit) af te breken. 

Zuurdesembrood blijft langer goed als je het niet laat snijden.

Zuurdesembrood is ambachtelijk; het wordt met de hand gemaakt en heeft een veel langer productie proces dan gewoon brood.

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: