zondag 29 mei 2016

Mayonaise was nog nooit zo lekker!

Kant en klare mayo, zelfs de reformvarianten, bevatten vaak suiker en E-nummers. Het is daarom best een goed idee om deze zelf te maken. En het is eigenlijk heel gemakkelijk!

Wat heb je nodig voor lekkere mayonaise die je zelf hebt gemaakt en waarmee je kunt opscheppen bij je vrienden die komen eten (ik heb helaas geen foto; ik maakte er taziki van ):

1 eidooier (bewaar het eiwit bv voor deze pannenkoek)
citroensap
Herbamare
150 ml olijfolie voor koude toepassingen
(de mayo lukt het best als alles op kamertemperatuur is, anders gaat de boel schiften)

Doe de eidooier, 1/2 el citroensap en een snufje Herbamare in een grote kom.
Meng dit met een garde.
Klop er nu met de garde druppel voor druppel, en na 1/3 van de olie gebruikt te hebben, scheutje voor scheutje de olie door.

Ahum. Of....(ik weet het; ik ben lui)

Doe de eidooier, 1/2 el citroensap en een snufje Herbamare in de blender.
Meng even door elkaar.
Blend nu druppel voor druppel, en na 1/3 van de olie gebruikt te hebben, scheutje voor scheutje de olie erdoor.
Maak de mayonaise op smaak met citroensap en Herbamare.
Circa 1 week houdbaar in de koelkast.

Lekker bij frietje-speciaal.

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

 

Geen opmerkingen: