woensdag 25 mei 2016

Vegetarische Goulash van Paprika en Rode Bietjes

Deze vega goulash wilde ik maken met uien, en ik was er heilig van overtuigd dat er nog uien in de pot zaten, maar helaas. Rode bietjes lagen er wel. Qua smaak kunnen ze de uien niet evenaren, maar kijk eens wat er allemaal in rode bietjes zit:
Vitamines B (2,5,6,11), vitamine C, Mangaan, Koper, Kalium, Magnesium, Natrium en Zink.
Bovendien werken ze ontstekingsremmend, bloedzuiverend en bestrijden ze ziekten als kanker, en hartkwalen.
Niks mis mee dus ☺.

Wat heb je nodig voor deze groenterijke goulash zonder vlees of vis:
250 gr tomaten, gepureerd in de blender (met velletjes en zaadjes)
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1/2 courgette, in de lengte doormidden en in schijfjes
100 gr rode bietjes (ik neem de voorgekookte)
4 teentjes knoflook, in stukjes
2 tl kokosolie
1 tl paprikapoeder
½  tl zwarte peper
1 tl tijm
3 blaadjes laurier
½  theelepel herbamare



Hoe maak je deze gezonde, smakelijke lekkernij:
Smelt de kokosolie in een wokpan.
Doe de knoflook erbij en wok even.
Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.
Nu de courgette toevoegen.
Wok nog even door tot alle groente zachter is.
Giet de gepureerde tomaten erbij en roer alles goed door.
Voeg alle kruiden en specerijen toe, behalve de herbamare.
Zet het vuur zachtjes en laat lekker stoven totdat de tomatensaus de gewenste dikte heeft.
Voeg nu pas de voorgekookte bietjes erbij. Deze hoeven alleen maar te warmen.
Haal de laurierblaadjes eruit, roer de herbamare erdoor en serveer.

Heerlijk met couscous, volkoren pasta, speltbrood of zuurdesembrood.

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen
 

Geen opmerkingen: