maandag 16 mei 2016

Smaakvolle Bietensalade met Courgette en Feta

Deze salade had ik gister als avondeten gemaakt. Het is heerlijk van smaak en alleen met gezonde ingrediënten. De rode bietjes waren voorverpakt en hoeven maar heel even mee gewokt te worden. De knoflook en gember geven dit gerecht pit. De feta maakt het helemaal af.

Wat heb je nodig voor deze bekoorlijke salade (4 personen):
4 kleine rode bietjes (voorverpakt), in schijfjes
1 courgette, in smalle schijfjes
200 gr Feta kaas, in blokjes
4 teentjes knoflook, in stukjes
4 cm gember, in stukjes
4 tl kokosolie
1 tl tijm
1 tl basilicum
1 tl rozemarijn
1 krop ijsbergsla



Hoe maak je deze verrukkelijke salade:
Smelt de kokosolie in een wokpan.
Voeg de knoflook en gember toe en wok kort.
Doe de kruiden erbij en roer door het knoflook-gember mengsel.
Doe de courgette erbij en roerbak mee totdat ze een beetje bruin beginnen te worden.
Voeg nu de bietjes toe en wok kort mee. Alle ingrediënten kleuren nu rood/paars. ☺
Haal de pan van het vuur.
Snij de ijsbergsla in reepjes en verdeel over 4 borden.
Roer de feta door de nu lauwe salade en schep dit overheerlijke groentemengsel over de ijsbergsla.
Mmmm...

Ik heb deze salade zo gegeten, maar het is zeker ook lekker met volkoren brood, volkoren spaghetti of zilvervliesrijst.

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: